Összefogó vakációzók mentették meg a jeges tóban rekedt rémült kutyus életét

Egyikük a meleg vizes medencéből rohant be félmeztelenül a síparadicsomnál lévő tóba, hogy feltörje a jeget.

Fotó: 9and10news

Amikor Archer, a vadászkutya meglátott egy vadludat a michigani Boyne Highlands szállodánál lévő, befagyott tavon, ösztöneitől hajtva azonnal berohant érte. A jég azonban a tavasz közeledtével már nem volt elég vastag ahhoz, hogy megtartsa a súlyát, beszakadt Archer alatt.

A rémült kutyus nem tudott kimenekülni a jég fogságából, csak kétségbeesetten úszkált körbe-körbe, várva, hogy valaki a segítségére siessen. Szerencséjére tucatnyian látták, hogy bajba került, és vakációzók és a hotel dolgozói összefogva siettek Archer kimentésére.

Sietniük kellett. „Jó úszó volt, és jól tartotta magát, de kezdett fáradni” – mondta el a 9 and 10 News híradójának egy hétvégi síelésre érkezett állatorvos,  a mentőcsapat egyik tagja. Végül egy kajakkal igyekeztek eljutni a tó közepén lévő ebhez.

Izguló emberek segítenek a jeges tóban rekedt kutyus megmentésében Fotó: 9and10news

A kajakba Archer gazdija feküdt be, de még valahogy el is kellett juttatni hozzá, ami nem votl egyszerű feladat. Ahhoz ugyanis át kellett törni a felszínt borító jeget.

Ekkor jelent meg váratlanul egy félmeztelen fiatalember, aki berohant a vízbe, és azonnal elkezdte befele tolni a kajakot a kutyához, keresztül a jégen.

Az Ohióból érkezett George Stubbs elmondása szerint az adrenalinnak köszönhetően egyáltalán nem érezte, hogy milyen hideg is az a jeges víz, miközben betolta, majd a partra húzta a kajakot, benne a megmentett kutyussal és a hálás gazdival.

A beszámolók szerint Archernek végül nem lett semmi baja a jeges fürdő miatt.