Könnyekkel köszönte meg a kutya, hogy kimentették a húspiacról

Az állatvédők nagyjából fél millió forintnak megfelelő jüant fizettek azért, hogy megmentsék a vágóhídra szánt kutyát és 20 társát.

golden retriever könny kutya egészség
Kép forrása: LadBible

Könnyen lehet, hogy az átélt borzalmaktól, vagy pusztán a rémülettől, de az sem kizárt, hogy – ahogy a videó leírásából kiderül – a hálától kezdett könnyezni az a golden retriever, akit kínai állatvédők egy csoportja mentett ki egy népszerű húspiacról.

A LadBible azt írja az esetről, hogy az állatvédők nem a végül megmentett kutyák, hanem egy bizonyos eltűnt kedvenc nyomában vizsgálták át a piacot, ám a szűk kennelben nyüszítő kutyákat látva, úgy érezték, tenniük kell valamit.

Miután kiderült, hogy a tulajdonos a kutyák húsának kilójáért 2000 forintnak megfelelő jüant kap a közeli éttermektől, az állatvédők vállalták, hogy összedobják a pénzt a kutyák megvásárlásához. A 21, jobb sorsra érdemes kutyát végül kicsit több mint félmillió forintnak megfelelő jüanért vásárolták meg.

A négylábúakat a megmentésük után a szintén kunmingi Dongfang Állatkórházba szállították, ahol egy önkéntes állatorvos alaposan átvizsgálta őket. Itt készült az a megdöbbentő felvétel is, amin jól látszik, hogy az egyik frissen mentett golden retriever szeméből csak úgy potyognak a könnyek.

golden retriever könny kutya egészség
Kép forrása: LadBible

A 21 kutya a körülményekhez képest jól van, sőt: a következő napokban 17-nek sikerült gazdát is találnia a jószívű állatvédőknek.

És, hogy tényleg tudnak-e sírni a kutyák?

A tudomány mai állása szerint, noha a kutyák hihetetlenül empatikus élőlények, érzelmi okok miatt nem tudnak sírni. A könnyek hátterében emiatt valójában az esetek döntő többségében egészségügyi okok állnak: allergia, elzáródott könnycsatornák, fertőzés, sérült szaruhártya.