Egész éjszaka az ausztrál vadonban eltűnt 3 éves kislány mellett maradt ez a siket, és félig vak öreg kutya

És végül a 17 éves Max volt az, aki a gyerekhez vezette az őt kereső embereket.

Max, az 17 éves, siket ausztrál pásztprkutya, aki megmentette egy 3 éves kislány életét. Fotó:Facebook/Queensland Police

Tiszteletbeli rendőrkutyává avattak az ausztrál Queensland államban egy 17 éves pásztorkutyát, aki több mint 15 órán keresztül óvott hűségesen egy hároméves kislányt, aki nagyszülei farmjáról tűnt el. Az öreg, siket és félig vak Max egész éjszaka a vad bozótosba elkóborolt Aurora mellett maradt, védve nem csak az állatoktól, de a dermesztő hidegtől is.

A kislánynak április 20-án, péntek délután három óra körül veszett nyoma. Hiába keresték, nem akadtak a nyomára. Másnap reggel már egy több mint száz fős keresőcsapat indult el a gyerek felkutatására, akit végül Max segítségével találtak meg.

A beszámolók szerint a lány nagymamája, Leisa Bennett egy hegytetőről hallotta meg a kislány hangját. Majd megpillantotta Maxet, és végül a 17 éves kutya volt az, aki a kislányhoz vezette a nőt, és a keresőcsapat többi tagját.

Max, a 17 éves, siket ausztrál pásztprkutya, aki megmentette egy 3 éves kislány életét. Fotó:Facebook/Queensland Police

A keresésben segítő SES katasztrófavédelmi szervezet helyi vezetője az ausztrál sajtónak elmondta: a kislányt még a farm területén találták meg, nagyjából két kilométernyire a háztól, ahonnan eltűnt. Elmondása szerint a terep „eléggé hegyvidékes és nagyon barátságtalan”, ahol „nagyon nehéz volt a kutatás”.

A kislány néhány kisebb vágástól és zúzódástól eltekintve teljesen sértetlenül került ki a kalandból. Köszönhetően Maxnek, aki este hozzábújva melegítette a hideg időben. Max „egyszer sem hagyta magára. Aurora kutyaszagú volt, a kutyával aludt” – mondta el nagymamája.

A queenslandi rendőrség a Facebook-oldalán közölte, hogy Maxet tiszteletbeli rendőrkutyává nevezték ki, amiért hűségesen a kislány mellett maradt, és megvédte a vadonban. A posztot több mint 87 ezren like-olták.