Ez a hős pár óra alatt összerakott egy csúcstechnikás drónt, hogy megmentsen egy csatornába esett kiskutyát

Veszélyes lett volna bárkinek lemászni az ebhez, ezért egy igazán különleges megoldásra volt szükség.

Fotó: Milind Raj via Twitter/NDTV

Amikor az indiai Lucknow városában élő Milind Raj éppen szokásos reggeli sétáján volt munkába menet, amikor meghallotta egy kiskutya sírását. A 27 éves robotmérnök hamar meg is találta az állatot, aki egy csatornába esett be, ahonnan nem tudott kijutni.

Raj az NDTV indiai televíziónak elmondta: a csatorna annyira mocskos és koszos volt, hogy életveszélyes lett volna oda lemászni, és kimenteni az ebet. „Ezért úgy döntöttem, a technológiát hívom segítségül” – mondta el a férfi. Aki ekkor gyorsan hazament, és elkezdett összeállítani egy drónt, hogy azzal emelje ki az ebet.

Valamivel azonban meg kellett fogni a kutyust. Rajnak erre is volt megoldása. Egy mesterséges intelligencia által irányított robotkar, amin olyan érzékelők vannak, amivel mérni lehet a vérnyomást. Az pedig „segített figyelni az állat szívritmusát, mert ha túl szorosan fogtam volna, a kutyus megfullad volna” – magyarázta Raj az NDTV-nek.

Végül alig hat órával azután, hogy megkezdte a drón összeszerelését, már újra ott volt a csatornánál, hogy megmentse a bajba jutott ebet. A mentés végéről egy járókelő készített videót, aki abban a pillanatba ért oda, hogy az eb már a levegőben volt, a drón „karjaiban.”

„Megálltam, amikor észrevettem a levegőben lévő kutyust”, majd „filmezni kezdtem a furcsa jelenetet” – mondta el a felvételt készítő Indira Nagar az NDTV-nek.

Raj végül örökbe fogadta az ebet, akinek a „Lifted” nevet adta, amit magyarra talán leginkább úgy lehetne lefordítani, hogy „Felemelt”.