Már a kocsiban meghálálta a kutyus, hogy kihozták őt a menhelyről

Gregoryra, a mindössze kétéves beagle-re betegsége miatt altatás várt volna. Szerencsére egy ohiói család időben közbelépett és megmentette őt.

menhely örökbefogadás életmentés
Kép forrása: Shenley Hutson Kirk

“Mikor megláttam Gregory fotóját az altatásra váró állatok listáján, összeszorult a gyomrom. Néztem a tüneményes pofiját és arra gondoltam, muszáj tennünk érte valamit, muszáj megmentenünk” – kezdte a The Dodónak Shenley Hutson Kirk, aki családjával még aznap eldöntötte, hogy kerüljön bármibe, hazahozzák Gregoryt.

Akkor már tudták, hogy mielőtt a Franklin megyei állatmenhelyre került, a fiatal beagle kóborolt. Tudták azt is, hogy a fiatal állat szívféregtesztje pozitív lett, hiszen Gregory elsősorban a betegség miatt került az altatásra váró állatok listájára is. “Már mikor jelentkeztünk érte a menhely dolgozói mondták, hogy beteg. Mondták azt is, hogy a kezelés nem lesz olcsó, de őszintén megmondom, minket ez érdekelt a legkevésbé.”

menhely örökbefogadás életmentés
Kép forrása: Shenley Hutson Kirk

Shenley férje, Joe szabadnapot vett ki arra a napra, mikor elment a menhelyre Gregoryért. Shenley eközben otthon várta őket a többi kutyájukkal. “Joe megígérte, hogy amikor már hazafelé jönnek, küld néhány friss képet Gregoryról. Nem szeretem, mikor vezetés közben fotózik, de a képeket látva most, kivételesen nem volt kifogásom a dolog ellen.”

A képeken, amiket Joe küldött Shenleynek az látszik, hogy Gregory igyekszik minél közelebb kerülni Joe-hoz. “Bár csak néhány órája ismerte, mégis, tökéletesen megbízott benne. Az egyik képen még a vállára is hajol, mintha csak azt mondaná, köszönöm, hogy megmentettél. Tudom, hogy ha a menhelyen maradok, meghaltam volna, de te kihoztál és megmentetted az életemet.”

menhely örökbefogadás életmentés
Kép forrása: Shenley Hutson Kirk

Mióta a fotó készült, Gregory teljesen beilleszkedett új családjába. Már túl van egy antibiotikumos kezelésen is, és hamarosan elkezdik kezelni a szívférgességét is. Shenley azt mondja, a fiatal kutyus éppen olyan bűbájos, amilyennek elképzelték. “Imádja az embereket, a közelséget, a simogatást, mindennél jobban szeret játszani és puszit osztani. Már el se tudom képzelni az életünket nélküle.”