Szívszorító fotón, ahogy egy gyászoló kutyus a koporsóba benézve örök búcsút vesz szeretett gazdijától

Nem csak az emberek gyászolják kedvenceiket. Az ebeket ugyanúgy megviseli a gazdi elvesztése. Itt van rá a bizonyíték.

Fotó:Globalnews.ca/Elements Cremation, Pre-planning & Burial

Sadie, a 13 éves keverék kutyus mindössze 8 hetes volt, amikor a kanadai Abbotsfordban élő Andy Beaulieu és családja örökbe fogadta. A férfi és a border collie és dalmata keverék szuka a legjobb barátok lettek. Felesége, Julia elmondása szerint Sadie és férje elválaszthatatlanok voltak, az eb „apuci pici lánya” lett.

Így amikor a férfi pár hónapja egy hirtelen jött szívrohamban életét vesztette, Sadie ugyanúgy gyászolta, mint egy ember. Julia Beaulieu elmondása szerint az eb teljesen összeomlott, elveszett és kétségbeesett lett, és még ennie sem volt hajlandó.

„Amikor a mentősök abbahagyták a mentését, melléfeküdt, és az orrával a kezét kezdte el bökdösni, mintha csak azt akarná, hogy simogassa meg” – mondta el Juila a Globalnews.ca kanadai híroldalnak. Sadie ezután minden egyes nap délután az ablakból nézve várta gazdáját abban az időben, amikor haza szokott érkezni a munkából.
A férfi temetését tíz nappal a halála után tartották, és Julia tudta: Sadie-nek is ott kell lennie, hogy végső búcsút vehessen legjobb barátjától. A temetkezést intéző cég szerencsére engedte, hogy a kutyus is ott lehessen a szertartáson.

„Nem evett azóta, hogy (Andy) elment, és arra gondoltam, ha benézhet a koporsóba és látja benne, az talán olyan megnyugvást hoz neki, mint nekem” – mondta el Julia. Sadie volt az utolsó, aki odamehetett a koporsóhoz, hogy lerója tiszteletét.

„Egy szem sem maradt szárazon” – mondta a megható jelenetről Jeremy May, a temetkezési vállalat vezetője, aki fotót is készített a pillanatról, amikor Sadie benéz a koporsóba. A felvételt nemrég tették közzé Facebook-oldalukon.

Julia elmondása szerint Sadie azonnal sokkal nyugodtabb lett, miután látta gazdája holttestét. A gyász közben étvágytalanná vált, és majdnem 5 kilót fogyó eb hazaérkezve két adagnyi ételt evett meg, és lassan újra a régi lett.
May elmondása szerint egyre gyakoribbá válik Kanadában, hogy a temetéseken a gyászolók között ott vannak az elhunytak házi kedvencei is. Hiszen ők is családtagnak számítanak.