16 kilós daganatot operáltak le a 10 éves Liziről

Korábbi gazdái két éven keresztül nézték, hogy a tíz év körüli kutyus oldalán valami nő.

lizi kutyamenhely menhely állatvédelem műtét
Kép forrása: Noé Állatotthon Alapítvány

Döbbenetes történetet osztott meg a napokban a Noé Állatotthon Alapítvány legújabb védencéről, a tíz év körüli Liziről. Az idősödő kutyus, aki az Állatmentő Sereg segítségével került az alapítvány gondozásába, éveken keresztül egy daganattal az oldalán élt.

A Noé Facebook-oldalára felkerült posztból kiderült, a kutya gazdái legalább két éve “nézegették”, hogy valami nő a kutyájukon. “Valamikor a kezdetekkor az orvos azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, csak egy sérv, így a gazdik nem is foglalkoztak vele.” A daganat közben egyre csak nőtt, az operáció előtt több mint 10 kilót nyomott.
Hogy második esélyt adhassanak Lizinek egy egészséges, boldog életre, az alapítvány vállalta, hogy eltávolíttatja a hatalmasra daganatot a kutya testéről. Az operációt a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrum állatorvosai, dr. Boda Attila és dr. Orbán Betti, valamint munkatársaik végezték.

Az alapítvány a Facebookon azt írja, a hosszúra nyúlt és bonyolult műtét jól sikerült. “Nehéz bármit is mondani a mai nap után. Lizi túl van a műtéten, CsodaBoda doki és szuper csapata eltávolította az óriási daganatot a testéről. Lizi nagyon ügyes volt, jól bírta a hosszú, 4 órás beavatkozást. Dr. Boda Attila és dr. Orbán Betti egy több mint 16 kg-os daganatot távolítottak el.

Lizi jelenleg lassan ébredezik a kórházban, ahol melegítik és mindent megtesznek érte. Az alapítvány tisztában van azzal, hogy a következő napok rizikósak egy ilyen komoly műtét után, ám bíznak benne, hogy Lizi teljesen felépülhet. “Az első nagy csatán túl vagyunk”- írták, majd hozzátették, Lizi ellátásához szükségük lenne prémium minőségű immunerősítőkre, Vetri DMG vagy DMGuard készítményekre.