Együtt fogadták örökbe a 12 éves vak tacsit és legjobb barátját, egy pitbullt

OJ-t és Dozert a gazdájuk adta le egy virginiai menhelyen, miután belátta, hogy nem tud tovább gondoskodni a két állatról.

menhely állatmenhely örökbefogadás
Kép forrása: Facebook

A gondozók már abban a pillanatban beleszerettek OJ-be és látó társába, Dozerbe, hogy a páros megérkezett a Richmond Animal Care and Control központjába. Olyannyira, hogy vállalták, a 12 éves vak tacskót és látó társát csak olyan gazdijelöltnek hajlandók már megmutatni is, aki vállalja, hogy együtt fogadja örökbe a párost. Aztán kicsit több mint egy hónappal ezelőtt úgy tűnt, megtalálták az igazit.

Nem sokkal az örökbeadás után nyugtalanító telefon érkezett a menhely központjába, miszerint OJ-t az egyik mellékút mellett látták kóborolni. Teljesen egyedül. „Nagyon megrémültünk, mert pontosan tudtuk, hogy OJ teljesen elveszett Dozer nélkül. Azonnal felhívtuk az örökbefogadó gazdit, hogy szembesítsük a dologgal, ám ő váltig állította, hogy OJ magától kolbászolt el.

Az asszony nem sokkal ezután jelezte, hogy visszaadja OJ-t, ám Dozert szívesen megtartaná. Csak a menhely dolgozóinak kitartó közbenjárásanak köszönhető, hogy a két kutyát végül mégsem választották el egymástól. OJ és Dozer – immár együtt – újabb heteket várt a menhelyen, ám a szerencse ismét rájuk mosolygott.

Június 2-án a richmondi Animal Care and Control a Facebook-oldalán tudatta a jó hírt, hogy megtalálták a tökéletes családot a hányattatott sorsú párosnak: „Elmondhatatlan örömmel jelentjük a jó hírt, hogy OJ-t és Dozert tegnap este örökbefogadta egy csodálatos richmondi család. Az elmúlt hetek érzelmi hullámvasútján a két kutya egymás iránti szeretete és kitartása adott erőt nekünk, biztosak vagyunk benne, hogy ha együtt vannak, az új családjukba is pillanatokon belül beilleszkednek majd.

Később kiderült az is, hogy az új gazdik egy Instagram-oldalt is létrehoztak a két jóbarátnak, ahova időről-időre feltöltik a páros legcukibb közös fotóit. Íme, egy kis ízelítő:

 

“Stop taking the picture, we’re ready for our walk now!!!”

OJ & Dozer (@ojanddozer) által megosztott bejegyzés,

Yay walking to the park!

OJ & Dozer (@ojanddozer) által megosztott bejegyzés,