3 évet élt túl egyedül az erdőben egy elveszett kutya, mire újra találkozhatott gazdijával

„Vicces ezt mondani, de a McDonald’s mentette meg az életét.”

Fotó:KSFY

Ginger egy igazi túlélő. Az eb három éve, 2015 augusztusában tűnt el az Iowa államban található Burlington városánál, és családja hiába kereste, nem akadtak a nyomára. Már kezdték feladni a reményt, hogy valaha is újra látják a kutyust, akinek a kemény teleiről ismert amerikai államban veszett nyoma.
Azonban Ginger életben maradt, és egy helyi állatvédőnek köszönhetően most már újra családjával lehet, egy meleg otthonban, kényelmesen, a kanapén – jelentette a helyi sajtó. 

A KSFY iowai televízió beszámolója szerint az eb akkor tűnt el, amikor a Wyoming államban élő George család a férj egy üzleti útja miatt Iowába utazott. Jennifer George nem akarta otthon, egy kennelben hagyni az ebet, aki eredetileg az alig négy hónappal korábban elhunyt édesanyja kutyája volt.
Ginger azonban egy nap elszökött a háztól, amit a család bérelt, és soha többet nem látták. Hiába keresték már alig negyed órával eltűnése után, nem találták. Jennifer George még azután is ottmaradt pár napig, hogy férje befejezte a munkát, és elindulhattak haza, de nem járt sikerrel. Több száz dollárt költöttek el hirdetésekre, de az sem hozott eredményt.

Végül idén júniusban telefonhívést kapott a Humane Society állatvédelmi szervezet helyi irodájának vezetője egy kóbor kutyáról, akit többször is láttak egy autómosó közelében. Kandi Glick először azt hitte, hogy egy másik elveszett kutya kerülhetett elő.

Az ebet végül egy csapdával sikerült befogni. Nyakán, az összenőtt szőr alatt pedig még mindig ott volt régi nyakörve. Ez alapján bebizonyosodott, hogy a három évvel korábban eltűnt Gingert találták meg.

Glick a People magazinnak elmondta: az eltelt évek alatt sokan látták az autómosónál, de mindenki azt hitte, hogy az erdőben lévő házak egyikében él. Pedig Ginger az erdőben élt három éven, és három télen át, ami Iowában rendkívül hideg tud lenni.

„Vicces ezt mondani, de a McDonald’s mentette meg az életét” – mondta Glick. Az eb ugyanis az autómosó szemeteséből kikukázott gyorskaja-maradékokon falatozva jutott ételhez. Minden reggel és este megjelent, hogy az ott kidobott ételekből lakmározzon. „Kész csoda, hogy életben maradt, nem tudom, hogyan csinálta” – jelentette ki Glick.A Humane Society Facebook-oldalán olvasható beszámoló szerint Ginger „szörnyű állapotban volt, a szőre teljesen össze volt gubancolódva, és félt az emberektől”, de azt leszámítva, hogy szívférges volt, nem volt semmi baja. Az ebet egy helyi állatorvosnál kezelték, szőrét levágták, majd miután értesítették Georgékat, már újra családjával lehet.

A nagy találkozásnál ott volt a KSFY forgatócsoportja is, akik megörökítették a nagy pillanatot.