„Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket” – Doxy immár harmadszor maradt szerető gazdi nélkül

Örökbefogadója döbbenetes okból, és még annál is felháborítóbb módon adta vissza Doxyt. Alig pár nappal azután, hogy örökbe fogadta őt.

kéz a mancsért örökbefogadás örökbefogadó
Kép forrása: Kéz a Mancsért Egyesület

Pedig örökbeadói a Kéz a Mancsért Egyesületnél azt mondják, a 2 éves Doxy igazi mintakutya: ivartalanított, szobatiszta, játékos, és ez még nem is minden. A keverék olyan családi kutya, akit az egyesület tagjai nyugodt szívvel vihettek magukkal egy alsó hangon is 200 fős ovis bemutatóra is, mert pontosan tudták, hogy Doxy nem csinál majd zűrt.
Nos, ezt a tüneményes fiúcskát a közelmúltban, egy szombati napon harmadszor is kiválasztották. Az egyesület erre vonatkozó Facebook-posztjában bevallják, az örökbefogadás körülményei aznap messze voltak az ideálistól: a leendő gazdi egy szombati örökbefogadónapon esett szerelembe Doxyval, így az egyesület munkatársainak csak korlátozottan volt lehetőségük arra, hogy meggyőződjenek arról, valóban egy elkötelezett és odaadó gazdijelöltről van szó.
Az illető sajnos nem is volt az. Ugyanebből a Facebook-posztból kiderül, Doxy már szerdán visszakerült az egyesülethez, méghozzá felháborító körülmények között. „Szerdán nemes egyszerűséggel bedobták őt egyik ideiglenes befogadónkhoz a 12 fős falkába, egy levél kíséretében, melyben az állt, a kutya nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Mondanunk se kell, a fiatal kutya lelke összetört. Újra gazdira, szerető családra vár. A Kéz a Mancsért Egyesület szerint a legoptimálisabb egy olyan fiatalos család lenne számára, ahol vannak gyerekek és udvar is.

Segítsünk neki együtt, hogy szerető otthonra találjon!