Ez a hajléktalan férfi a hűséges kutyájának köszönheti életét

Koldusoktól mentette ki Bailey-t, aki cserébe az ő életét mentette meg. A drogoktól és az öngyilkosságtól.

Andy és Bailey. Fotó:Facebook/Channel4

A londoni Andy Hutchinson 15 évet töltött el heroin és crackfüggőként. Élete teljesen lejtmenetben volt: függősége miatt elvesztette családját, hajléktalanként élt a brit főváros utcáin, és mivel rendszeresen lopott a következő adagért, ki-be járt a börtönből.

2011-ben azonban hozott egy döntést, ami örökre megváltoztatta, sőt, megmentette az életét. Aznap, amikor kijött a börtönből, koldusoktól megvetett egy kölyök kutyát, 12 fontért. Másnap állatorvoshoz vitte, ahol kiderült: az eb mindössze négy hetes volt, és a koldusok váliummal kábították el, hogy ne sírjon az anyukája után.
“Le kellett hoznom a drogokról, és nekem is le kellett jönnöm a drogokról. Azóta velem van, és azóta nem nyúltam kemény kábítószerekhez” – mondta a férfi a Channel 4 videójában, amit megjelenése óta már több mint 77 milliószor néztek meg csak a brit televízió Facebook-oldalán.

A megható történet annyira megérintette az embereket, hogy még most is terjed a közösségi oldalakon. Mi is csak most, a Twitteren bukkantuk rá, ahol az elmúlt napokban újra osztani kezdték az emberek.

A Bailey nevű kutyus végül nem csak a drogok fogságából szabadította meg Andyt, hanem az öngyilkosságtól is megmentette. A férfi elmondása szerint azt tervezte, hogy egy hídrról fog leugrani, hogy véget vessen “semmire sem jó” életétének. Órákon át ült a hídon, ahol vele volt Bailey is.

Bailey. Fotó:Facebook/Channel4

“Csak néztem órákon át, és ő végül meggyőzött” – mondta Andy, aki igazi életmentőként tekint kedvencére, aki “minden egyes nap megmenti az életem”. Bailey célt adott az életének, hiszen mindig ott van vele valaki, akinek az élete tőle függ. És a börtöntől és a bűnözéstől is távol tartotta.
“Ha letartóztatnak, és börtönbe megyek, elvesztem a kutyám” – magyarázta Andy. Aki beismerte, hogy mint minden függő, ő is rendszeresen gondol a drogokra, de “elmegyek sétálni Bailey-vel, és az elűzi ezeket a gondolatokat.”

Andynek végül sikerült a hajléktalanságot is maga mögött tudnia, és most már lakásban élhet Bailey-vel.

A férfi szerint a legfontosabb dolog, amit megtanított neki a kutya, az a szeretet. Tőle megtanulta, hogy hogyan szerethet, és ami még fontosabb, hogy hogyan fogadja a szeretetet.

“Feltétel nélkül szeret, és ez egy csodás érzés. Minden nap áldom a szerencsémet”.
(A kiemelt képen Andy és Bailey. Fotó:Facebook/Channel4)