Ők a mi hőseink: több száz kutyát és macskát mentettek ki a hurrikán pusztításából

Mert szerencsére vannak, akik a bajba jutott kedvencekkel is foglalkoznak.v

Fotó: Twitter/ Marcus DiPaola

A Florence hurrikán a hétvégén érte el az Egyesült Államok keleti partját. Bár addigra ereje jelentősen csökkent, és hivatalosan már csak trópusi viharra minősítették át, így jelentős pusztításokat végzett. A hatalmas áradásokat okozó viharban több mint 30 ember halt meg, és százezreknek kellett elhagyniuk az otthonaikat.

A természeti katasztrófa azonban nem csak az embereket érintette, hanem az állatokat is. Az emberek azonban nem hagyták magukra őket. Szerencsére sokan vannak, akik négylábú társaink segítségégre siettek.

“Noé bárkája” – iskolabusszal menekített ki 64 menhelyi kutyát és macskát

Tony Alsup már a hurrikán érkezése előtt Dél-Karolinában volt, hogy még a katasztrófa előtt segítséget tudjon nyújtani az ottani menhelyeknekk. Tennessee államban élő 51 éves férfi egy állatmentő járművé átalakított régi iskolabusszal érkezett, hogy kivigye a hurrikán útjából azokat a kutyákat és macskákat, akikre csak mint “maradékok” hivatkoztak. Azokat, akik valamiért senkinek sem kellettek.

A férfinak nem ez volt az első kutyamentése. Tavaly Texasban, Floridában és Puerto Ricóban segített elszállítani az ottani menhelyeken lévő ebeket és macskákat. A most kimentett állatok egy alabamai menhelyre kerültek, ahonnan örökbe lesznek adva.

Önkéntesek, akik 6 magára hagyott és bezárt ebet mentettek

Az észak-karolinai Leland településen az utolsó pillanatokban érkezett segítség hat kutyushoz, akiket gazdái egy nyitott épületbe zártak be, majd magukra hagyták őket. A mentésről Marcus DiPaola újságíró készített videót, aki a mentésbe is besegítette. Elmondása szerint, amikor elhagyták az épületet, a gyorsan emelkedő víz már olyan magasan volt, hogy az ebek biztosan megfulladtak volna.

A lelkipásztor emberek mentésére indult, de kutyákat és cicák életét mentette

Matthew Drake, és templomának két önkéntese az észak-karolinai Jacksonville városában járta egy csónakkal a víz alá került utcákat. Eredetileg azért indultak útnak, hogy a bajba került embereket mentsék, de végül kutyákat és macskákat hoztak ki.

Az élő közvetítést szakította félbe a riporter, hogy segítsen egy terápiás kutyán

Julie Wilson, a WTVD televízió híradójának dolgozó újságíró éppen élőben jelentkezett be egy FAcebook-videóban az észak-karolinai New Bern városában, amikor találkozott egy nővel, aki lánya terápiás kutyáját igyekezett kimenteni az árvízből. A nő azonban alig bírta biztonságba vinni a sérült ebet. Wilson ekkor félbeszakította az élő bejelentezést, hogy segítsen a kutyus mentésében.

Kiemelt fotó: Twitter/ Marcus DiPaola