6 órát autóztak, hogy örökbefogadhassák a „világ legszomorúbb” kutyáját

Még a gondozók is megpróbálták őket lebeszélni, mondván, a kutya morgós és agresszív. De kitartottak.

örökbefogadás menhely szomorú kutya változás
Kép forrása: The Dodo

Gazdái szerint Benji ma már nyomokban sem emlékeztet arra a bizalmatlan és félős kutyára, akit tavaly novemberben örökbe fogadtak. „Benji mára teljesen átalakult: imád játszani, ám a legkedvesebb elfoglaltsága mégis az, ha valamelyikünk ölében szundikálhat” – idézi a The Dodo című online portál Jessica Williamset, Benji egyik gazdiját.

örökbefogadás menhely szomorú kutya változás
Kép forrása: The Dodo

A fiatal nő a lapnak elárulta, közös történetük azután vette kezdetét, hogy szerelmével tavaly ősszel végre sikerült egy kutyabarát albérletet kivenniük. „Mondanom se kell, azonnal bújni kezdtük a közeli menhelyek weboldalát, hogy rátaláljunk a kutyára, akire olyan régóta vártunk.” Rá is találtak: nagyjából hat órányi autóútra otthonuktól. „Be kell valljam, még életemben nem láttam olyan szomorú kutyust, mint Benji.
“Mikor megláttam a fotóját, legszívesebben azonnal útnak indultam volna érte” – vallja be Jessica, aki a legjobban akkor lepődött meg, mikor a menhely munkatársai igyekeztek lebeszélni őt a kutyáról. „Egyfolytában azt hangoztatták, hogy a kutya beteg, morgós és alkalmanként agresszív is, sokáig még találkozni sem engedtek vele.” A fiatal nő azt mondja, tudta, hogy ha ők nem fogadják örökbe, a problémás kutyára minden bizonnyal altatás várt volna. „Szerencsére végül hazavihettük Benjit, igaz, a hazafelé utunk meglehetősen rázós volt. Benjinek fogalma sem volt, mi történik vele, gyanakvó és rémült volt szinte egész végig.
örökbefogadás menhely szomorú kutya változás
Kép forrása: The Dodo

Aztán néhány héttel az örökbefogadás után, valami megváltozott… Jessica azt mondja, ahogy Benji számára is egyértelművé vált, hogy biztonságban van, olyan emberek között, akik mindennél jobban szeretik, egyre jobban kinyílt. „Egy tüneményes, játékos és bújós kutyus lett belőle. Akik a menhelyen találkoztak vele, nem is hinnék, hogy Benji ma már étterembe jár, vígan labdázik és a többi kutyával is remekül kijön. Csak egy kis szeretet kellett hozzá, hogy meg merje mutatni, milyen is valójában.