Saját magától ment be a kórházba a bicegő kutya, hogy segítséget kérjen – videó

Nagyot néztek a török kórház orvosai, amikor megjelent a németjuhász a bejáratnál. Majd ellátták sérülését.

Sila. Fotó: Hurrriyet Daily News

Kisebb hírességé vált egy 9 hónapos németjuhász Törökországban, miután saját magától ment be egy kórházba, hogy segítséget kérjen az ott dolgozó orvosoktól.

Amikor az eb megjelent a sürgősségi osztálynál, az ott dolgozó emberek először megijedtek tőle, de aztán hamar észrevették, hogy biceg, és ahelyett, hogy elzavarták volna, inkább ellátták sérülését – írta a helyi sajtó.
Az esetről készült felvétel gyorsan terjedni kezdett a közösségi oldalkon, majd a helyi sajtó is beszámolt az esetről.

Az első hírekben még kóbor kutyaként hivatkoztak rá, de aztán kiderült, hogy van gazdája. A beszámolók szerint a 9 hónapos Silát pár nappal korábban lopták el tolvajok, miközben gazdája, Serdar Keskindir dolgozott.
Az Amasya tartományban élő férfi kétezer lírást pénzjutalmat ajánlott fel az ebért. A tolvajok ezután szabadjára engedték a kutyust, feltehetően azért, mert már nehezen tudták volna eladni.

Az elengedett Silára ezután kóbor kutyák támadtak, ekkor szerezte sérülését, amivel azután besétált a kórházba, hogy segítséget kérjen. Az eb a beszámolók szerint teljesen rendbejött, és már újra gazdájánál van, aki rendkívül hálás a kórház dolgozóinak, amiért ellátták Silát.
A kiemelt képen a pillanat, amikor Silát ellátják a kórház orvosai. Fotó: Hurrriyet Daily News