Órákon át cipelte a vállán a 3000 méteres hegyen talált sérült kutyát, hogy megmentse az életét

Tia Vargas és Boomer. Fotó: Facebook/Tia Vargas

Tia Vargas alig indult el lefelé Wyomingban található Teton-hegység egyik több mint 3000 méter magas csúcsáról, amikor összetalálkozott a sérült kutyussal. Boomer, az  angol springer spániel egy éppen felfelé mászó családot követett, akik az eb gazdáit keresték.

Az Idaho államban élő nő azonnal felajánlotta, hogy majd ő leviszi a rossz állapotban lévő Boomert a hegyről. Bár már fáradt volt a túrától, képtelen lett volna otthagyni a sérült kutyust.
A szemei fel voltak duzzadva, csakúgy, mint a teste. Jól láthatóan ki volt száradva, a fejét és hasát vágások és karcolások borították – mondta el Vargas az ABC Newsnak.

Az nyilvánvaló volt, hogy Boomer képtelen lesz saját lábán visszamenni vele a hegy lábához. Cipelni kellett. Így Vargas a nyakába vette a 25 kilogrammos ebet, és elindult lefelé a turistaösvényen. Ott várta ugyanis idős apukája, aki már nem volt képes a csúcsig felmenni lányával.
Vargas elmondása szerint 76 éves apja nevetni kezdett, amikor meglátta, hogy egy kutyával a vállán érkezik, és mosolyogva kérdezte:  „Nem volt elég nehéz a túra? Egy kutyát is cipelned kell?”. Majd egy fotó is készített a jelenetről.

Ezután együtt indultak lefelé. És a neheze csak ekkor kezdődött. Apa és lánya hat órán keresztül ment lefelé a hegyről, amit nehezített, hogy a túraútvonalat a július eleji időben is hó borította. Kétszer is eltévedtek a hó és a kidőlt fák miatt nehezen követhető ösvényen, majd egy idő után még az eső is elkezdett esni.

Ez volt az a pillanat, amikor Vargas majdnem feladta. Lábai már remegtek a fáradtságtól, és irtózatosan fájtak. Sírni kezdett a gondolatra, hogy ott kell hagynia az ebet. Elmondása szerint végül apja humora, és egy ima adott neki erőt ahhoz, hogy folytassa a gyaloglást, vállán a sérült kutyával.

Már este hat óra volt, amikor leértek a túraútvonal kezdőpontjához, és ott megtalálták Boomer gazdáinak üzenetét, amiben közölték, hogy elveszett a kutyájuk. Vargas azonnal fel is hívta az ott megadott telefonszámot, hogy elmondja nekik, Boomer életben van.
Mint kiderült, a kutya előző nap veszett el. Lezuhant egy 30 méteres sziklahasadékba, és amikor család lesietett, hogy megkeressék, már nem találták sehol. Egészen estig próbálták felkutatni, sikertelenül. Már biztosak voltak benne, hogy Boomer meghalt, amikor Vargas felhívta őket az örömhírrel.

„Nagyon aggódtak érte, a gyerekek a könnyeikkel küszködtek. Amikor elmondtuk nekik, hogy Boomer életben van, hallani lehetett, ahogy a 9 éves Travis a háttérben elsírja magát” – mondta el Vargas az ABC Newsnak.

A családot annyira meghatotta Vargas tette, hogy végül felajánlották neki, hogy fogadja örökbe Boomert. Mint kiderült, a család elköltözött egy másik államba, és a kutyát egy vadásznak akarták odaadni, de ezek után inkább Vargasnak adták oda. Aki a legnagyobb örömmel fogadta be a családjába.

15 éve nem volt kutyám, de Boomer most már része a családnak

közölte a nő a People magazinnal. A Mother Nature Networknek elmondta, gyerekei régóta könyörögtek neki, hogy legyen egy kutyájuk, és egészen mostanáig nemet mondott, és sorsszerűnek érezte, hogy rátaláltak Boomerre.

Olyan, mintha egyike lenne a gyerekeimnek

– tette hozzá.

(A kiemelt képen Tia Vargas és Boomer. Fotó: Facebook/Tia Vargas)