Szívszorító: kitartóan várja elhunyt gazdáját az öreg boxer

Bár nem érti, mi és miért történik vele, Tomb, az öreg boxer türelemmel viseli a körülötte történő változásokat.

tomb boxer hűség kutyamenhely
Kép forrása: Noé Állatotthon Alapítvány / Facebook

“Tomb, a 10 éves öregúr egyik napról a másikra, tragikus körülmények között veszítette el szeretett gazdáját” – írja posztjában a Noé Állatotthon Alapítvány, amiből kiderült, Tomb annak a kisújszállási férfinek a szeretett négylábúja volt, aki egy lakóháztűzben veszítette az életét a héten. “A tűzoltóknak még sikerült a gazdit kimenekíteni a házból, az életét azonban sajnos már nem tudták megmenteni” – írja az alapítvány.
A sokkos állapotban lévő Tomb a tűz után teljesen magára maradt. Mivel a gazdi hozzátartozói nem tudták őt magukhoz venni, a szomszédok etették egy ideig. Ők értesítették a Kisújszállási Kutyabarát és Állatvédő Civil Egyesületet is, akiken keresztül Tomb végül a Noé Állatotthon / Boxer fajtamentő csoportjához kerülhetett.

Bár nem nagyon érti, mi történik vele, Tomb sztoikus nyugalommal veszi tudomásul a változásokat, ami vele, illetve körülötte történik: “A kocsiba szállást, az utazást, az érkezést egy új, kutya- és gazdasági állat szagú, kutyaugatástól és röfögéstől, nyerítéstől hangos helyre…

Az idős kutyusnak nem volt kombinált oltása, ezért most egy időre karanténba került. Egy alapos orvosi vizsgálat, és ivartalanítás után azonban örökbefogadható lesz. A Noé olyan szerető családot keres Tomb számára, akik feledtetni tudják majd vele az átélt tragédiát, a gazdija elvesztését, és akik mellett élete hátralevő részében biztonságban érezheti majd magát.

Ha szeretnél segíteni Tombnak, ide kattintva teheted meg.