Ez a golden retriever életet mentett úgy, hogy nem is tudott róla

Ilyen is csak Ausztráliában történhet meg!

asha életmentés ausztrália kutya golden retriever
Kép forrása: Bored Panda

Miközben hozzánk az utóbbi napokban végérvényesen is visszavonhatatlanul megérkezett az ősz, a bolygó másik felén, egész pontosan Ausztráliában a tavasznak örülnek. Méghozzá nagyon. És bár tény, hogy a nappali hőmérséklet már az egész országban 20 fok felett jár, az éjszakák viszont még kifejezetten hidegek. Van, ahol a fagypont körüli hőmérséklet sem ritkaság.
Így volt ez a múlt héten Kerry McKinnon Nyugat-Viktóriai otthonában is, ahol egyik éjjel mindössze 5 fok volt. És, hogy ez miért érdekes? Nos, mert ez a hideg minden bizonnyal végzetes lett volna annak a koalabébinek, akit a család egyik golden retrievere mentett meg a biztos haláltól. “Kora reggel arra ébredtem, hogy a férjem azt kiabálja, hogy menjek gyorsan” – mesélte Kerry a news.com.au-nak.

asha életmentés ausztrália kutya golden retriever
Kép forrása: Bored Panda

A 45 éves Kerry elárulta, élete meglepetése várta, mikor kiment a férje után, hogy megnézze a kutyáikat. “Először nem is vettem észre, ám mikor Asha közelebb jött, észrevettem a hátába csimpaszkodó koalamackót. Nem tehetek róla, a látványtól kitört belőlem a nevetés, pláne, mikor megláttam Asha bűnbánó és zavarodott ábrázatát.”
Az asszony a lapnak elárulta, a golden retriever minden bizonnyal megmentette a koalabébi életét. “Azt gyanítjuk, hogy elszakadhatott az anyjától, ezért keresett menedéket Asha bundájában. És jól is tette: ha nem egy kisebb ragadozó, akkor a hideg ölte volna meg” – mondta, majd hozzátette, jó időbe beletelt, mire ki tudták hámozni a kutyát a koala öleléséből.

asha életmentés ausztrália kutya golden retriever
Kép forrása: Bored Panda

“Nem volt egyszerű szétválasztani őket; a kis koala ugyanis nagyon ragaszkodott Ashához. Valahányszor hozzáértem morogni és fújni kezdett.” Kerry és férje végül a helyi állatorvoshoz vitte a bébit, aki történetesen remekül ért a koalákhoz és vállalta, hogy neveli majd a bébit, amit elég erős nem lesz ahhoz, hogy visszaengedjék a természetbe.