Egy gyászoló kutya már 80 napja várakozik az út szélén, ahol gazdája meghalt

Egy gyászoló kutya már 80 napja várakozik az út szélén, halott gazdájára várva. Fotó: YouTube/PearVideo

Lassan már három hónapja várakozik halott gazdijára egy hűséges kutya a kínai Hohhot városában, egy út mellett, ahol gazdája egy balesetben meghalt. Az eb a Pear Video információi szerint augusztus 21-e óta minden egyes nap ott ül a kétsávos út mellett, és az emberek már ismerősként köszöntik.




A sofőrök gyakran adnak neki enni, de amikor kiszállunk az autóból, elszalad

– mondta el egy helyi taxisofőr. A férfi hozzátett, hogy minden egyes nap látja az út szélén “a kis kutyust”, aki miután “gazdija meghalt, ő itt maradt, őrt állni”.

A kutya története nagyon meghatotta az embereket, miután az ebről november 10-én készített felvétel terjedni kezdett a kínai közösségi oldalakon. Sokan dicsérték az ebet, és úgy általában a kutyák hűségét, és reményüket fejezték ki, hogy ki fogják menteni a veszélyes út mellől, és pár jó ember örökbe fogadja, és szerető otthont nyújt majd számára.

Több hűséges kutya is bizonyította már, hogy az ebek igazán különleges kapcsolatba kerülhetnek gazdájukkal.




A leghíresebb a japán Hacsiko, aki kilenc éven várt halott gazdájára a tokiói Shibuya vasútállomáson. A két világháború között élt akita története annyira meghatotta a japánokat, hogy szobrot is emeltek tiszteletére az állomásnál.

83 éve halt meg Hacsikó

Hacsikót, akinek neve ma már egyet jelent a hűséggel, talán senkinek sem kell bemutatni! Halála 83. évfordulóján, videóval emlékezünk erre a csodás négylábúra <3 <3

Közzétette: Bundás.hu – 2018. március 8., csütörtök

Hasonló hírességgé vált Olaszországban Fido, aki gazdija halála után 14 éven keresztül ment ki minden egyes nap a buszhoz, amivel a férfi a munka után haza szokott érkezni.

60 éve halt meg Fido, az olasz "Hachiko"

14 éven át, több mint ötezerszer ment ki egy olasz buszmegállóba, hogy újra láthassa elvesztett gazdáját :'( Sírunk.

Közzétette: Bundás.hu – 2018. június 9., szombat