Rendőr lett a piciny menhelyi kutyából

Zorro, a rendőrkutya. Fotó: Facebook/ Marblehead Police

El fogtok olvadni, amikor meglátjátok az ohiói Marblehead legújabb rendőrkutyáját, Zorrót, akit a település rendőrkapitánya fogadott örökbe. Zorro ugyanis nem a megszokott rendőrkutya. Tőle senki sem várja el, hogy kemény bűnözőket terítsen le.
Zorro feladata egyelőre csak annyi, hogy cuki legyen. És ezt a piciny chihuahua keverék tökéletesen teljesíti is.

Csak nézzétek meg ezeket a képeket:

Zorro, a rendőrkutya. Fotó: Facebook/ Marblehead Police

 

Zorro, a rendőrkapitány kezében. Fotó: ABC13

A négyhónapos kutyus az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító hurrikán után került egy menhelyre. Marblehead rendőrfőnöke, Casey Joy azért is fogadta örökbe, hogy csökkenjen a természeti katasztrófa miatt gazdátlanná vált ebek száma.
Zorro azóta elkíséri Joy rendőrfőnököt a járőrözésre, az anyósülésen ülve. A rendőrkapitányságon pedig segít a rendőröknek a munkával járó stressz csökkentésében.

És Joy rendőrfőnök elmondása szerint a közösséget is összekovácsolja Zorro, akit már meg is választottak a település hivatalos kabalaállatának.

A kutyusra később már komoly feladatok is várnak. Már meg is kezdték kiképzését, és nemsokára hivatalosan elismert terápiás kutyaként segíthet az idősek otthonában élő, vagy otthoni ápolásra szoruló embereken. Vagy bárkin, akire ráférne egy kis vidámság.