Éhező kutyát talált egy lakatlan szigeten – magához vette

Ha nincs Wesley, Winston ma már egész biztos nem él.

Winston, amikor megtalálták a lakatlan szigeten. Fotó:YouTube/TheDodo

Az amerikai fotós, Wesley White nem is olyan rég munkaügyben utazott a festői Belize-be: bár tudta, hogy csak kevés szabadideje lesz, bízott benne, hogy életreszóló élményekkel tér haza a karibi országból. És, mit szépítsük, ez aztán pontosan így is történt.
A fotósra élete meglepetése várt, mikor a megérkezését követő napon kikajakozott az egyik közeli szigethez. Ott ugyanis nem csak egy elhagyott halászkunyhóra bukkant, hanem egy, az éhhalál szélén álló kiskutyára is. Wesley a The Dodonak elárulta, miután megbizonyosodott arról, hogy a kalyibában senki sem lakik, egy szempillantás alatt döntötte el, hogy segít az éhező kiskutyának, akit Winstonnak nevezett el.

Tudtam, hogy csak 36 órát töltök Belize-ben, mégsem volt szívem magára hagyni. Annál is inkább, mert rettenetes állapotban volt: nem akarok túlzottan drámai lenni, de annyira sovány volt, hogy biztos voltam benne, ha ott hagyom a szigeten, nem éri meg a másnapot.

Szóval Wesley először visszavitte a kutyát a hotelbe, majd a helyiek segítségével egy közeli állatorvoshoz is bejuttatta.

Nem volt választásom, a munka miatt ott kellett hagynom Winstont az orvosnál, aki vállalta, hogy kerít nekünk egy ideiglenes befogadót, aki gondoskodik a kutyusról, míg elég erős nem lesz az utazáshoz. Ja, igen, merthogy közben elhatároztam, hogy hazaviszem Winstont magunkhoz, Montanába.

Winston végül két hónapot töltött ideiglenes gondozójánál, Marianánál, akinél nem csak szépen megerősödött, de ki is kerekedett. Így aztán az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy repülőre szálljon és meg se álljon Texasig. Eközben Wesley a fél Egyesült Államokat átautózta, hogy újra találkozhasson védencével.
Mikor a texasi reptéren kitolták hozzám, megrémültem, hogy talán meg se ismer majd. Ám ahogy kivettük őt a szállítódobozból és megszagolhatott, egyből megismert.

Winston ettől a perctől kezdve Wesley-vel, párjával és három közös kutyájukkal tölti a mindennapokat. És a róla készült felvételeket elnézve, boldogabb, mint valaha:

 
Fotó:YouTube/TheDodo