Menhelyre adta imádott kutyáját a hajléktalan férfi, hogy segítsen rajta

Mikor elbúcsúzott Luckytól, az idős, hajléktalan férfi azt súgta neki: „Légy jó fiú, Lucky. Visszajövök érted.”

Fotó: Katie Corbett

14 év: Lucky és gazdája, Mr. Williams pontosan ennyi ideje elválaszthatatlan barátok. De hiába a rengeteg közösen töltött év, a sors most úgy hozta, hogy el kell válniuk egymástól. Az idős gazdit ugyanis egy nappal korábban a hatóságok kilakoltatták az otthonából, ő pedig – mivel nem volt hova mennie – úgy döntött, leadja a legjobb barátját a menhelyen.
Nem megválni akart tőle, csak ebben a nehéz helyzetben, amibe került, szerette volna, ha legalább az idős barátjának biztos helye van

idézi a Dodo a georgiai állategészségügyi telep képviselőjét, Katie Corbettet, aki nem csak, hogy jelen volt a leadásnál, de már az első pillanattól pontosan tudta, hogy ez az eset most más.

Mindenki sírt, mikor Mr. Williams végül aláírta a papírokat. Még Lucky is, aki – mintha csak megérezte volna mi történik – egy lépést sem volt hajlandó tágítani a gazdája mellől. A helyzetet végül Mr. Williams oldotta meg, mikor odament Luckyhoz, megvakargatta a hasát és a fülébe súgta: »Lucky öreg haver. Fiatalon kerültünk össze, most viszont már mindketten öreg fiúk vagyunk. Viselkedj jól. Visszajövök érted«

emlékszik vissza a szívszaggató búcsúra Katie.

Lucky és gazdája, a menhelyi papírok kitöltése közben. Fotó: Katie Corbett

Szerencsére a georgiai állategészségügyi szolgálat telephelye nem akármilyen telep: ezt bizonyítja, hogy az igazgató, miután értesült a történtekről, rövid úton ideiglenes szállást intézett Mr. Williamsnek.
„Nem vihette magával Luckyt, de biztosítottuk róla, hogy úgy vigyázunk majd rá, mint a szemünk fényére” – mondja Katie, majd hozzáteszi, betartották az ígéretüket.

Lucky ugyanis ideiglenes befogadóhoz került, ahol azóta szépen feloldódott, és ahol időről-időre meglátogathatja őt a gazdája. És bár még nincsenek együtt, Williams azon igyekszik, hogy minél hamarabb fix lakhatást szerezzen, ahol legjobb barátját is szívesen látják.