18 hónapja várja gazdáját egy kutya az út mellett, ahol gazdája autóbalesetben meghalt

Próbálták elvinni onnan, de mindig visszaszökött.

YouTube/Nafpaktianews

Egy igazán hűséges kutyus másfél éve nem hajlandó elmozdulni Görögországban arról a helyről, ahol gazdája másfél évvel ezelőtt egy autóbalesetben életét vesztette. A helyieket annyira meghatotta az eb hűsége, hogy piciny kutyaházat építettek neki, és rendszeresen visznek neki élelmet és vizet.
A Nafpaktia News című görög lapban megjelent beszámoló szerint a kutyus gazdája, a 40 éves Harisz 2017 novemberében halt meg egy országúton, Nafpaktosz városánál, miután összeütközött egy betonszállító mixerkocsival. A helyieket különösen megrázta a halálos baleset, mert a férfi testvére pár évvel korábban szinte ugyanott halt meg.

A Görög Hacsikó másfél éve várja hűségesen halott gazdáját. Fotó: YouTube/Nafpaktianews

A baleset helyszínénél egy kis szentélyt emeltek a férfi emlékére, és kutyája azóta nem hajlandó elmozdulni onnan. Azt nem lehet tudni, hogy az eb hogyan találta meg a helyet, ami több mint tíz kilométerre van otthonától, de azóta ott várja, hogy gazdája visszatérjen.
A kutyust többen is megpróbálták befogadni az otthonukba, de a “Görög Hacsikónak” elnevezett eb minden egyes alkalommal visszaszökött a baleset helyszínére. A helyiek végül feladták, hogy elvigyék onnan, és inkább ott próbáltak neki kényelmet biztosítani.

A Görög Hacsikót a helyiek etetik és itatják, mindig visz neki valaki. Fotó: YouTube/Nafpaktianews

Egy kis kutyaházat építettek neki, ahol menedéket találhat a tűző nap és az eső elől, és pokrócot adtak neki, hogy ne fázzon, ha hidegre fordul az idő. Emellett rendszeresen visznek neki vizet és ételt.